Το νέο MacBook Air της Apple μπορεί να χειριστεί την επεξεργασία βίντεο 4K

Τα MacBook Pros της Apple θεωρούνται συνήθως ως το φορητοί υπολογιστές που οι πελάτες πρέπει να αγοράσουν αν θέλουν ένα ισχυρό φορητό υπολογιστή που μπορεί να χειριστεί εντατική επεξεργασία φωτογραφιών και βίντεο εν κινήσει. Αυτό είναι χάρη στον πιο ισχυρό CPU και σε ορισμένες διαμορφώσεις, μια διακεκριμένη GPU. Ωστόσο, όπως φαίνεται, ο νέος φορητός υπολογιστής MacBook Air της Apple φαίνεται να ανταποκρίνεται σε αυτά τα δεδομένα.

Σε ένα πρόσφατο βίντεο που υπάρχει στο YouTube από τον Kraig Adams, κάνει μια πρώιμη πρακτική αναθεώρηση του φορητού υπολογιστή, στην οποία διαπίστωσε ότι ο φορητός υπολογιστής ήταν περισσότερο από ικανός να επεξεργαστεί βίντεο 4K. Στο βίντεο, ο Adams είχε ένα MacBook Air που είχε διαμορφωθεί με 8GB μνήμης RAM και 128GB αποθήκευσης SSD, παρόλο που επέλεξε να χρησιμοποιήσει έναν εξωτερικό δίσκο 1TB SanDisk ως τμήμα της ροής εργασίας του.

Σύμφωνα με τον Adams, διαπίστωσε ότι μεταξύ του καθαρισμού της γραμμής χρόνου (timeline) και της επεξεργασίας δεν υπήρχε μεγάλη διαφορά, αν και φαίνεται ότι στους χρόνους εξαγωγής το MacBook Air φαινόταν να δυσκολευόταν ελαφρά. Χρειάστηκε περίπου 10 λεπτά για να εξαγάγει ένα 15 λεπτό vlog, έναντι του MacBook Pro το οποίο χρειάστηκε 7 λεπτά.

Αν και η διαφορά 3 λεπτών δεν είναι τόσο μεγάλη, όταν έχετε πολλά βίντεο που πρέπει να εξάγετε σε μια ημέρα αυτό θα αυξήσει το χρόνο εργασίας σας. Ωστόσο, εάν δεν μπορείτε να πληρώσεται σχεδόν τα διπλάσιας τιμής για το μοντέλο MacBook Pro των 15 ιντσών και χρειάζεστε απλά ένα φορητό υπολογιστή που μπορεί να κάνει κάποια επεξεργασία βίντεο, ίσως αξίζει τον κόπο να δείτε το MacBook Air.

Πηγή: Ubergizmo

Leave a Reply

Close Menu
×
×

Cart