Το iPhone XR Haptic Touch θα αποκτήσει σύντομα μια άλλη λειτουργία 3D Touch

Το iPhone XR Haptic Touch θα αποκτήσει σύντομα μια άλλη λειτουργία 3D Touch

Μία από τις διαφορές μεταξύ του iPhone XS και του XR είναι η έλλειψη υποστήριξης του τελευταίου για το 3D Touch, το χαρακτηριστικό που σας επιτρέπει να πιέζετε ελαφρώς πιο σκληρά στην οθόνη του τηλεφώνου σας για να έχετε πρόσβαση σε συγκεκριμένες συντομεύσεις ή να “κοιτάξετε” σε συνδέσμους. Ωστόσο, όπως αναφέρει το 9to5Mac με το iOS 12.1.1, το Haptic Touch θα προσφέρει μία από αυτές τις λειτουργίες 3D Touch – επεκτείνοντας τις ειδοποιήσεις σας – στους κατόχους iPhone XR.

Το Haptic Touch ήταν ένα χαρακτηριστικό που παρουσιάστηκε με το iPhone XR που σας επιτρέπει να έχετε κάποια από τις λειτουργίες του 3D Touch χωρίς να έχετε το εξειδικευμένο υλικό. Προς το παρόν, περιορίζεται σε μεγάλο βαθμό στην εκκίνηση της κάμερας ή του φακού στην οθόνη κλειδώματος ή στην προσαρμογή των ρυθμίσεων του Κέντρου Ελέγχου. Για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτό, πατήστε παρατεταμένα την οθόνη του τηλεφώνου σας και μια μικρή απτική ανάδραση θα επιβεβαιώσει την επιλογή σας. Παίρνει λίγο περισσότερο από ένα σκληρό press, αλλά η ύπαρξή του φαίνεται να υπογραμμίζει πόσο άχρηστο το 3D Touch έχει γίνει. Η Apple δήλωσε προηγουμένως στο ότι σχεδίαζε να επεκτείνει τις δυνατότητες του Haptic Touch και αφήνοντας τους χρήστες να επεκτείνουν τις ειδοποιήσεις στο iOS 12.1.1.

Είναι λίγο περίεργο αφού, όπως σημειώνει το 9to5Mac, αυτή η ίδια λειτουργία μακράς πίεσης είναι ήδη διαθέσιμη στα iPad χωρίς να έχουν την τεχνολογία Haptic Touch που παρουσιάζεται με το iPhone XR.

Το iOS 12.1.1 βρίσκεται σε beta δοκιμές τώρα και η ακριβής ημερομηνία κυκλοφορίας δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί.

Πηγή: Τheverge

Leave a Reply

Close Menu
×
×

Cart